ff
 


Morgongåva / Vittinge


Dina kontaktpersoner i Morgongåva / Vittinge

Roland Back, roland@morgongava.se

Linda allfjord, linda.allfjord@hotmail.se

Ulf Fahlstad, heby.sot.vent@telia.com

Bo Ekroth, bo.ekroth@telia.comMorgongåva och Vittinge är ett västligt och en östligt härn av Vittinge socken, med kyrkan och kyrkbyn i ett mycket naturskönt södra hörn i en triangel.Detta vill vi arbeta för i Morgongåva:


  1. Förbättra trafiklösningarna vid riksväg 72, järnvägrn och centrum.

  2. Öka tillgången på samlingslokaler för alla.

  3. Bygga många fler bostäder och öka utbudet av industrimark.

  4. Knyta ihop Vittinge och Morgongåva med den 800 m cykelväg som fattas.


Vad säger folk i Morgongåva om sitt samhälle?

Vi bor i kommunens vackraste samhälle, säger folk med stolthet. Se bara på Ramsjön och Axsjön. Vi har den vilda naturen precis utanför husknuten. Här vilar en sällsam atmosfär av den forna industriepoken, nu under snabb omdaning till det moderna IT-samhället. Morgongåva Företagspark med bl.a. Adlibris, CDON och Apotea är exempel på etableringar i de gamla industribyggnaderna liksom det utmärkta varuhuset Karlssons där man kan hitta “allt mellan antenn och jordfräs”.

Vi bor bra och billigt. Fastigheterna är mycket prisvärda. Vi har bra skola och barnomsorg och vi har mycket bra serviceboende för äldre, nämligen Rungården.

Med tågpendling och täta busskommunikationer finns goda möjligheter till pendling och resande inom regionen i övrigt. Vi har ju nära till allt.


Vid skolan finns en idrottshall och bibliotek. På vintern finns en ishockeyrink mitt i centrum. Axsjön har en vacker badplats med bryggor att njuta av på sommaren.

En idrottspats finns givetvis också. Idrottsföreningar, ett aktivt byalag och mycket ideellt engagemang ger en fin sammanhållning i samhället.


Service i form av en förträfflig ICA-butik, restauranger, distriktsköterska, veterinär och mycket mer gör Morgongåva till en utmärkt plats att bo på.Detta vill vi arbeta för i Vittinge:


  1. Pendeltågstopp.

  2. Byggande av bostäder och ökat utbud av industrimark.

  3. Bygga färdig cykelvägen mellan Vittinge och Morgongåva.


Vad säger folk i Vittinge om sitt samhälle?


Vittinge är samhället, som nästan inte syns. Särskilt på vintern då riklig snö täcker allt. Det är geografiskt splittrat och vida. Se bara på kyrkbyn 5 km från pizzerian.  Vittinge är det östligaste samhället i södra delen av Heby kommun med ett utmärkt geografiskt läge.  En timme och femton minuter med bil från centrala Stockholm. 20 minuter till Sala, till Uppsala och till Enköping. Och vi har en järnväg, som löper rakt genom hela samhället! Tänk bara, om tågen kunde stanna också. Här fanns en gång en riktig station med fyra spår. Bussturerna är visserligen bra, men pendlarna – och de är många – vill ha ett tågsopp.


I Vittinge har vi inte bara naturen om hörnet. Vittinge ÄR naturen.  Du som är hästmänniska, i Vittinge har du kommit rätt. Hästarna är många i byn och ridstigarna är spännande och fina. Älskar du hundar mer? Du är fortfarande rätt. I Vittinge kan man strängt taget inte röra sig utomhus, utan att bli ”utskälld”. Och du som gillar vintern mer, Skattmansöbacken har öppet och då är det bara att spänna på sig skidorna.


Fastigheter och tomtmark är mycket prisvärda och många byggklara tomter finns att tillgå. Det är alltså bara att handla billigt och sedan bygga.


Vittinge har ett utmärkt bad, Tenabadet. Vittinge har dessutom den omsjungna Vittingeparken. Förskolan är bra och skolan är bra (F-6), så bra att vi är verkligt rädda om den. Hög kvalitet och goda skolresultat. Vid skolan finns även ett bibliotek. Förskolan har s.k. utepedagogik, vilket är lätt genomförbart när naturen finns så nära. Föreningslivet är omfattande och livfullt. Man behöver minsann inte vara sysslolös. Vittinge Byalag är en mycket aktiv ideell förening med många medlemmar. Det är lätt att knyta kontakter.

© Lokala partiet i Heby kommun

LP_HEM.html

Bo

Linda

Ulf

Roland